Logga in

Din genväg till forskarexpertisen

Forskning är en outtömlig källa till nyheter, nya perspektiv och fördjupning. Expertsvars nätverk av pressekreterare och forskningskommunikatörer ger dig snabbt tips på forskare och experter som kan kommentera, förklara och ge en ny vinkel på ett ämne.

Expertsvars sammanställning av tipslistor på coronarelaterad forskning och andra sommartips hittar du här. https://expertsvar.se/corona/

Pressmeddelanden

Kommunala arbetsmarknadsanställningen Stockholmsjobb leder till minskat behov av försörjningsstöd

17 september, 2021 - Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering

Den kommunala arbetsmarknadsanställningen Stockholmsjobb för dem som varit på ordinarie verksamheter närmare arbetsmarknaden medan de som varit på en konstruerad arbetsplats i högre grad får a-kassa. Det visar en ny IFAU rapport. Arbetslösa försörjningsstödsmottagare och personer med svag arbetsmarknadsanknytning kan under en begränsad tid anställas av Stockholms kommun. Rapportförfattarna följer dem som hade dessa så […]

Giftig algblomning bakom värsta massutdöendet

17 september, 2021 - Naturhistoriska riksmuseet

Klimatförändringen i samband med massutdöendet i slutet av tidsperioden Perm gick extremt snabbt med en temperaturökning på upp till 14 grader. Marken brann och ny forskning från Naturhistoriska riksmuseet visar att vatten i sjöar och floder förvandlades till ett giftigt mikrobiellt slam då världen drabbades av det värsta massutdöendet i livets historia.

Bättre algoritmer ska minska förseningar och störningar i tågtrafiken

17 september, 2021 - Bättre algoritmer ska minska förseningar och störningar i tågtrafiken

Ny forskning vid BTH, Blekinge Tekniska Högskola, visar att en utveckling och utvärdering av effektiva algoritmer kan stötta tågtrafikledare i att hantera trafikstörningar och tågförseningar.

Många soffliggare väntas när Ryssland går till val

16 september, 2021 - Malmö universitet

Den 17 till 19 september är det val i Ryssland. Demokratiforskaren Derek Hutcheson, som följt rysk politik i över två decennier, tror inte på några större överraskningar.

Fler pressmeddelanden