Felaktig avregistreringslänk!

Pressmeddelanden

Förtyck och stagnation kan bli Kremls fall

1 mars, 2024 - Malmö universitet

Utgången av det ryska presidentvalet är given, men ju mer förtrycket tilltar desto mer sårbart blir på sikt själva systemet som upprätthåller det. Det menar Derek Hutcheson, professor i statsvetenskap vid Malmö universitet

Pressträff 7 mars: Nu startar Sveriges första nationella medborgarråd om klimatet

29 februari, 2024 - Stockholms universitet

Hur bör Sverige sänka utsläppen i enlighet med Parisavtalet? Den frågan ska Sveriges första nationella medborgarråd om klimatet ta sig an under våren. Med start 9-10 mars samlas 60 slumpvis utvalda personer från hela landet i Stockholm för medborgarrådets första träff.
7 mars klockan 09:00 anordnar Stockholms universitet en pressträff med möjlighet att ställa frågor till nyckelpersoner: deltagare

Bättre neutronspeglar kan avslöja materiens inre hemligheter

29 februari, 2024 - Linköpings universitet

Med bättre så kallade neutronspeglar kan effektiviteten vid materialanalyser i neutronkällor likt den som byggs utanför Lund, ESS, bli högre. Den förbättrade spegeln har forskare vid Linköpings universitet utvecklat genom att belägga en kiselplatta med extremt tunna lager av järn och kisel blandat med borkarbid. Studien är publicerad i tidskriften Science Advances.

Äldre naturbetesmarker mer motståndskraftiga än restaurerade gräsmarker

29 februari, 2024 - Stockholms universitet

Växter och djur måste kunna förflytta sig mellan olika platser för att kunna överleva. I en studie publicerad i tidskriften Journal of applied ecology presenteras resultat som visar att äldre naturbetesmarker är mer motståndskraftiga, men restaurerade gräsmarker återhämtar sig snabbt.

Fler pressmeddelanden