Tidskriften Cooperation and Conflict har getts ut i över 40 Är med syftet att presentera forskning om internationella relationer. Tidskriften bygger pÄ akademisk frihet och representerar ingen sÀrskild metodologi eller teoribildning. Uppdraget Àr att tillgodose vetenskapsvÀrldens behov inom internationella studier och redaktörerna uppmuntrar sÀrskilt bidrag som presenterar ny kunskap inte minst med ett nordiskt och europeiskt fokus.

– Att vi fick hit redaktörskapet till Sverige för första gĂ„ngen pĂ„ 12 Ă„r Ă€r mycket glĂ€djande för Ă€mnet statsvetenskap hĂ€r pĂ„ Karlstads universitet, sĂ€ger Lee Miles. Det Ă€r en mycket
vÀlrenommerad tidskrift med en lÄng tradition av publicering av högkvalitativa artiklar om internationella relationer. Att vi i konkurrens med andra sökande fick förtroendet sÀger nÄgot om Karlstads universitets och sÀrskilt Àmnet statsvetenskaps rykte. Det hÀr en fjÀder i hatten för Àmnet statsvetenskap i Karlstad och ger Àven tidskriften en hemvist dÀr den kan utvecklas och blomma.

Redaktionellt ansvarig vid Karlstads universitet kommer Eamonn McCallion att vara. Han kommer ursprungligen frÄn Nordrland dÀr han var direktör för Community Relations In Schools. Detta Àr en organisation inom utbildningsvÀsendet som arbetar med utveckling av utbildning av personal och elever inom omrÄdet ett integrerat samhÀlle.

För mer information kontakta Eamonn McCallion pÄ 076 316 6130.

Carina Olsson
Kommunikatör
Avdelningen för kommunikation och samverkan
Karlstads universitet
054-700 10 00 vx
kau.se