Informatörssida

På den här sidan samlar vi relevant information till er som arbetar med tjänsten. 

Expertsvars slutna facebookgrupp

Expertsvars twitterkonto @expertsvar

 

Manualer

För att besvara frågor respektive publicera pressmeddelanden på Expertsvar: Manual170228

För er som använder Mynewsdesk: Manual_MyNewsdesk22

Viktigt för er som använder er av MyNewsdesk! För att all data ska följa med måste ni ha exakt samma e-postadress i MyNewsdesk som i ert konto på Expertsvar.

Tänk även på att alltid skriva in fotocred någonstans i brödtexten i pressmeddelandet, annars riskerar fotografens namn att inte följa med.

Pressmeddelanden

Gener styr lövsångarens flyttrutter

30 januari, 2023 - Lunds universitet

Fåglars flyttningsresor mellan kontinenter har fascinerat människan sedan antiken. Nu visar en ny studie från Lund att det är två platser i arvsmassan som bestämmer om en lövsångare flyttar över Iberiska halvön till västra Afrika eller över Balkan till östra och södra Afrika. Forskare har länge vetat att det är ett medfött beteende som gör […]

Kvinnors skrivande i Europas ytterkanter

30 januari, 2023 - Göteborgs universitet

En ny antologi belyser kvinnors skrivande i Europas ytterkanter och små språkområden under 1800-talet. I kapitlen undersöks intimitet ur olika infallsvinklar, allt från våldtäktsskildringar till fysiska och inre resor, upplevd instängdhet och frigörelse genom litteraturen.

Storstadslivets fördelar – endast för eliten

27 januari, 2023 - Linköpings universitet

I både Europa och USA ökar ojämlikheten i storstäderna. De som frodas mest i storstaden är de allra mest framgångsrika, medan stora delar av stadsbefolkningen får lite eller ingenting. Det visar en studie från Linköpings universitet som är publicerad i Nature Human Behaviour. Det innebär att de större städernas välstånd är helt beroende av ett fåtal framgångsrika individer.

Fler pressmeddelanden

Vi som svarar