Informatörssida

På den här sidan samlar vi relevant information till er som arbetar med tjänsten. 

Expertsvars slutna facebookgrupp

Expertsvars twitterkonto @expertsvar

 

Manualer

För att besvara frågor respektive publicera pressmeddelanden på Expertsvar: Manual170228

För er som använder Mynewsdesk: Manual_MyNewsdesk22

Viktigt för er som använder er av MyNewsdesk! För att all data ska följa med måste ni ha exakt samma e-postadress i MyNewsdesk som i ert konto på Expertsvar.

Tänk även på att alltid skriva in fotocred någonstans i brödtexten i pressmeddelandet, annars riskerar fotografens namn att inte följa med.

Pressmeddelanden

Ny bok om fladdermössen och deras landskap

4 december, 2023 - SLU

En mystisk och lite läskig varelse som man sällan ser, och som omgärdas av gåtor? Eller en viktig del av intrikata ekosystem? Säga vad man vill om fladdermusen, den har i alla fall förmågan att väcka känslor. Nu finns en bok om fladdermössen och dess landskap, som berättar om ett fascinerande djur med stor betydelse också för människan, och om hur vi kan samexistera med dem i vår brukade natur.

Så tas ny teknik och nya idéer upp i trädgårdsföretagen

4 december, 2023 - SLU

Traditionell odling på friland och i växthus dominerar den svenska grönsaksproduktionen, men branschen rymmer också vertikalodling i växtfabriker med artificiellt ljus och småskalig hantverksmässig odling. Hur ser då användningen av innovationer ut bland dessa företag? Vilka är drivkrafterna, och varifrån kommer inspirationen? Om detta skriver Annie Drottberger i en ny avhandling från SLU.

Torrare marker leder till varmare skogar

4 december, 2023 - Stockholms universitet

Forskare från Stockholms universitet har undersökt de mekanismer som under varma och torra sommardagar skapar svalt mikroklimat under skogens trädkronor. Studien avslöjar hur trädkronornas skuggning och vattnets avdunstning tillsammans skapar svalare mikroklimat i skogen, jämfört med temperaturen utanför skogen. Artikeln är publicerad i den vetenskapliga tidskriften Agricultural and Forest Meteoro

Mindre förlag allt viktigare för utgivning av översatt litteratur

4 december, 2023 - Uppsala universitet

Småförlagen har under perioden 1970–2016 blivit allt viktigare för utgivningen av översatt litteratur i Sverige. I högre grad än tidigare är det mindre förlag som ger ut Nobelpristagare. Att förläggarna specialiserat sig på översättningar hänger ofta samman med ett personligt intresse för ett språk eller geografiskt område. De här slutsatserna dras i en avhandling svid Uppsala universitet.

Fler pressmeddelanden

Vi som svarar

Logotyp för Akademiska Sjukhuset

Mer info om Formas

HandelshögskolanIStockholmsLogga

Logotyp för Högskolan i Skövde

KI logo, länk till KI

Logga för MAX IV

MDUs nya logo

nrm-logo-liggande-svensk-fullfarg

Logga

NAI Logo

Umeå universitets logga

Logotyp för Vinnova

Örebro universitets logga