Mittuniversitetet erbjuder ett brett utbildningsutbud inom samhÀllsvetenskap, beteendevetenskap, media, vÄrd, lÀrarutbildning, IT, naturvetenskap, teknik samt sprÄk och andra humanioraÀmnen. Flexibelt lÀrande Àr ledordet för all utbildning.

Mittuniversitetet arbetar med att utveckla program med tydliga yrkesidentiteter, program i nÀra samverkan med forskningen och program som gÄr över vetenskapsomrÄdesgrÀnser. Mittuniversitetet vill utveckla studenternas arbetslivskontakter under utbildningen och ge möjligheter till poÀnggivande praktik.

Mittuniversitetet Àr ett av Sveriges ledande lÀrosÀten nÀr det gÀller distansutbildning. Vissa distansutbildningar har sammankomster pÄ en av campusorterna, andra baseras enbart pÄ modernt IT-stöd och Àr ortsoberoende. Mittuniversitetets stora utbud av distanskurser ger studenter möjlighet att bo pÄ hemorten och ÀndÄ bedriva akademiska studier.

VĂ„r forskning
Mittuniversitetets forskare vill göra nytta. DÀrför sker det mesta av vÄr forskning i samverkan med det omgivande samhÀllet, oavsett vilket av alla forskarÀmnen som fÄr tillskott av ny kunskap. Hos oss finns en naturlig koppling mellan utbildning och forskning. Det Àr inte bara bra för studenterna pÄ lÀrosÀtet, det utvecklar ocksÄ verksamheten och regionen vi verkar i.

Mittuniversitetets centrumbildningar utgör arena för samverkan och spjutspets i de ÀmnesomrÄden som stÄr i centrum för vÄr forskning.

  • Skogen som resurs med centrumbildningen FSCN – Fibre Science and Communication Network (KK-miljö)
  • Industriell informationsteknologi och digitala tjĂ€nster med centrumbildningen STC – Sensible Things that Communicate (KK-miljö)
  • HĂ€lsa, idrott och sportteknologi med centrumbildningarna Nationellt vintersportcentrum och Sports Tech Research Centre
  • Turism och upplevelser med centrumbildningen ETOUR
  • Bank, försĂ€kring, pension med centrumbildningen CER
  • Medier och kommunikation med centrumbildningen DEMICOM
  • Risk och kris med centrumbildningen RCR

 

Adress:

851 70 Sundsvall eller 831 25 Östersund

Telefon:

010-142 80 00

Myndighetschef (Rektor/VD/GD):

Anders FÀllström

URL:

http://www.miun.se

Presskontakt

Namn:

Ronney Wickzell

Telefon:

+46 (0)10-142 81 72

Mobil:

+46 (0)70-389 77 72