Forskare vid Linköpings universitet kommer att vara på plats under FN:s klimatförhandlingar, COP26, i Glasgow för att bevaka klimatförhandlingarna samt arbeta med egna forskningsprojekt. De kan svara på frågor både inför och under mötet.

Internationell klimatpolitik och hållbar utveckling
Björn-Ola Linnér, professor. Kan bland annat svara på frågor om FN-förhandlingarna, internationell politik, geopolitik, ambitionsnivå, klimatfinansiering och klimatanpassning.
Är på plats i Glasgow 31 oktober – 6 november.
Kontakt: bjorn-ola.linner@liu.se, tel: 011-36 32 33

Klimatpolitik och klimatpolicy
Mathias Fridahl, universitetslektor. Kan svara på frågor om FN-förhandlingarna och länkningar till EU:s och Sveriges klimatpolicy. Svarar också på frågor om ambitionsnivå, minusutsläpp, ansvarsfördelning och klimaträttvisa samt, Parisavtalets regelbok.
Är på plats i Glasgow 8 november –13 november
Kontakt: mathias.fridahl@liu.se, tel: 011-36 31 84

Klimataktivister och unga representanter
Frida Buhre, postdoktor. Kan svara på frågor om klimaträttvisa, Fridays for future, Greta Thunberg och icke-statliga aktörer i form av unga klimataktivister och unga representanter.
Är på plats i Glasgow 6 november – 13 november.
Kontakt: frida.buhre@liu.se, tel: 0739-94 95 38

Naturbaserade lösningar samt skador och förluster
Stephen Woroniecki (engelsktalande), postdoktor. Kan svara på frågor om naturbaserade lösningar för att minska mängden växthusgaser i atmosfären (till exempel trädplantering) och frågor om klimatanpassning, sårbarhet, samt skador och förluster.
Är på plats i Glasgow 31 oktober – 13 november.
Kontakt: stephen.woroniecki@liu.se, tel: 070-4936382

Internationell klimatpolitik och artificiell intelligens
Marie Francisco (engelsktalande), doktorand. Kan svara på frågor om forskningsprojektet internationella forskningsbarometern (International Negotiation Survey). 
Är på plats i Glasgow 31 oktober – 13 november.
Kontakt: marie.francisco@liu.se, tel: 013-28 15 09

I nyhetsbrevet ”Forskning och samhälle – nyheter från Linköpings universitet” får du ta del av det senaste inom forskning och samverkan vid Linköpings universitet. Vi berättar om nya upptäckter, hur forskning kommer till nytta och hur samverkan bidrar till att kunskap sprids. Prenumerera här!

Presskontakt:
Therese Ekstrand Amaya
Telefon:
013-28 22 51
Epost:
therese.ekstrand.amaya@liu.se