Forskare vid Linköpings universitet kommer att vara på plats under FN:s klimatförhandlingar, COP27, i Sharm El Sheikh, Egypten, för att bevaka klimatförhandlingarna och arbeta med egna forskningsprojekt. De kan svara på frågor både inför och under klimatmötet.


Internationell klimatpolitik och hållbar utveckling

Björn-Ola Linnér, professor. Kan bland annat svara på frågor om FN-förhandlingarna, internationell politik, geopolitik, ambitionsnivå, klimatfinansiering och klimatanpassning.

Är på plats i Sharm El Sheikh 13–19 november.

Kontakt: bjorn-ola.linner@liu.se, tel: 011-36 32 33


Klimatpolitik och klimatpolicy

Mathias Fridahl, universitetslektor. Kan svara på frågor om FN-förhandlingarna och länkningar till EU:s och Sveriges klimatpolicy. Svarar också på frågor om ambitionsnivå, minusutsläpp, ansvarsfördelning och klimaträttvisa samt, Parisavtalets regelbok.

Är på plats i Sharm El Sheikh 11–19 november.

Kontakt: mathias.fridahl@liu.se, tel: 011-36 31 84


Internationell klimatpolitik och artificiell intelligens

Marie Francisco (engelsktalande), doktorand. Kan svara på frågor om forskningsprojektet internationella forskningsbarometern (International Negotiation Survey). https://liu.se/forskning/inter…

Är på plats i Sharm El Sheikh 6–12 november.

Kontakt: marie.francisco@liu.se, tel: 013-28 15 09


Geopolitiska aspekter av klimatförändringar i drabbade önationer

Malaika Mikaelsson, doktorand Tema Miljöförändring. Kan svara på frågor om geopolitiska aspekter om klimatförändring, med särskilt fokus på önationer i Stilla havet som påverkas av fler och mer intensiva orkaner, havsnivåförhöjning och högre temperaturer. Hon följer de så kallade Loss och Damage (skador och förluster)-förhandlingarna på COP27.

Är på plats i Sharm El Sheikh 13–19 november.

Kontakt: malaika.mikaelsson@liu.se, 013-28 10 25


Hållbar utveckling i östra Europa

Rinata Kazak (engelsktalande), universitetsadjunkt Tema Miljöförändring, visiting researcher som även är knuten till the Yaroslav Mudryi National Law University i Ukraina. Kan svara på frågor om hållbar utveckling i östra Europa och miljölagstiftning.

Är på plats i Sharm El Sheikh 13–19 november.

Kontakt: rinata.kazak@liu.se, 013-28 18 07

I nyhetsbrevet ”Forskning och samhälle – nyheter från Linköpings universitet” får du ta del av det senaste inom forskning och samverkan vid Linköpings universitet. Vi berättar om nya upptäckter, hur forskning kommer till nytta och hur samverkan bidrar till att kunskap sprids. Prenumerera här!

Presskontakt:
Anders Törneholm
Telefon:
013-28 68 39
Epost:
anders.torneholm@liu.se
Presskontakt:
Karin Söderlund Leifler
Telefon:
013-28 13 95
Epost:
karin.soderlund.leifler@liu.se
Presskontakt:
Anna-Karin Thorstensson
Telefon:
013-281302
Epost:
anna-karin.thorstensson@liu.se