Raoul Hasselgren har en lÄng erfarenhet frÄn nÀringslivet som VD i börsnoterade företag med internationell förgrening. Efter en uppmÀrksammad och innovativ omstrukturering av Nordiska Kompaniet, dÀr han var koncernchef, har han Àgnat de senaste Ären Ät styrelsearbete i Sverige och utlandet. Han sitter f.n. i ett femtontal bolagsstyrelser som ordförande eller ledamot. Han har Àven en omfattande publicering av artiklar och böcker.
Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet kunde med Raoul Hesselgrens bidrag etablera Institutet Marknadsakademien dÀr ett femtontal företag medverkar som partners med ekonomiskt stöd och gÀstförelÀsningar. Hans engagemang och stöd Àr ett utmÀrkt exempel pÄ samverkan mellan universitetet och omvÀrlden.

Helga Hernes Ă€r sedan nĂ„gra Ă„r Norges ambassadör i Wien. Hon har som statsvetenskaplig forskare haft stor betydelse för utvecklandet av nordisk och internationell kvinno- och könsforskning. Hon har varit en drivkraft bakom den nordiska antologien Det uferdige demokratiet (1983). Hennes mest centrala texter Ă€r Staten – kvinner ingen adgang? (1982) och Welfare State and Woman Power – Essays in State Feminism (1987). Den förra pĂ„verkade svensk offentlig politik om ökad kvinnorepresentation/varannan damernas och den senare bidrog till en internationell debatt om staten och vĂ€lfĂ€rdsstaten. Hon var Ă€ven medlem i den internationella styrelsen för den svenska maktutredningen 1987-1991.

Hedersdoktorerna kommer att promoveras vid den sedvanliga installations- och promotionshögtidligheten i BlÄ hallen i Stockholms stadshus fredagen den 27 september

Presskontakt:

PresstjÀnsten

Telefon:

08-16 4090

Mobil: