Hur ser framtidens arbete och arbetsplatser ut? Hur påverkar jobbet ditt hem? Pandemin har satt i gång många tankar kring dagens och framtidens arbetsliv. Det är hög tid att ta tag i tankarna och ta pulsen på det post-pandemiska arbetslivet. Därför startar två forskare i personal- och arbetslivskunskap en ny podd, så att både du, dina kollegor och chefer kan ringa in områden och ta ut riktningen mot framtiden.

Pandemin och den ökade digitaliseringen har satt i gång många tankar kring dagens och framtidens arbetsliv. Tankar som är i behov av att diskuteras och möjligen anpassa sig efter. Hur resonerar du, dina kollegor eller chefer? Och hur bör vi resonera, när vi tar ut riktningen mot framtiden? I populärvetenskapliga samtal format tar två arbetslivsforskare pulsen på det post-pandemiska arbetslivet, pejlar in betydelsefulla områden och tar ut riktningen.

– I podcasten pratar vi om arbetslivets spänningar, knepigheter och möjligheter. Vi söker inte nödvändigtvis efter enkla svar, men reflekterar över olika infallsvinklar på framtidens arbetsliv, säger Ulf Ericsson, professor i personal- och arbetslivsvetenskap vid Högskolan Kristianstad.

– Vi varvar erfarenheter och resultat från vetenskapliga studier och pågående undersökningar med vardagliga anekdoter och undrande spekulationer, säger Pär Pettersson, biträdande professor i personal- och arbetslivsvetenskap vid Högskolan Kristianstad, och tidigare psykologisk coach åt Tre Kronor.

Den nya arbetslivspodden heter På väg till jobbet och finns där poddar finns. Nya avsnitt släpps varannan torsdag. Ulf Ericssons och Pär Petterssons tidigare studier har bland annat fokuserat på återhämtning, och visat kvinnor i 30–45-årsåldern tar störst ansvar för ”tredje skiftet” (planering och organisering av hemarbetet) och att toaletten är vanligaste platsen för återhämtning på arbetsplatsen. Pär Pettersson var även psykologisk coach åt ishockeylandslaget Tre Kronor (2010-2016).

Arbetslivspodden På väg till jobbet finns där poddar finns!

Kontakt

Ulf Ericsson
Professor i personal- och arbetslivsvetenskap
044-250 32 94
ulf.ericsson@hkr.se

Pär Pettersson
Biträdande professor i personal- och arbetslivsvetenskap med inriktning psykologi
044-250 31 16
par.pettersson@hkr.se

Högskolan Kristianstads mål är att vara ett ledande lärosäte inom några av landets mest eftertraktade akademiska utbildningar, anpassade för framtidens arbetsliv. 60 program och 300 kurser, som kännetecknas av vetenskaplighet, forskningsanknytning och hög pedagogisk kvalitet.

Presskontakt:
Fabian Rimfors
Telefon:
044-250 36 61
Mobil:
0768-23 88 42
Epost:
fabian.rimfors@hkr.se