Den 17 december skrev rektor Jan-Eric Sundgren och Ian Lau frÄn General Motors Research under ett samarbetsavtal. Vid ceremonin medverkade bland andra vicerektor Johan Carlsten och Gunnar Kinbom frÄn Saab Advanced Engineering.

– Vi har redan ett gott samarbete med Saab Automobile och detta avtal kommer att ytterligare underlĂ€tta samverkan mellan forskare pĂ„ Chalmers och GM. Det kommer ocksĂ„ att leda till att Chalmers forskning fĂ„r ökad uppmĂ€rksamhet internationellt, sĂ€ger Jan-Eric Sundgren.

Det nya avtalet innebÀr rent praktiskt att Chalmers hÀdanefter i samarbetsprojekt med GM nu bara behöver hÀnvisa till huvudavtalet vilket gör processen smidigare och snabbare. Det allra viktigaste Àr att Chalmers nu finns pÄ GMs lista över Academic Partners.

– Vi ser med glĂ€dje att Chalmers fĂ„r detta förtroende att
genomföra framtida forskningsuppdrag för GM och Saab. Vi har sedan tidigare samarbetat bra med Chalmers inom flera omrÄden och detta avtal lÀgger grunden för mÄnga spÀnnande uppdrag i framtiden, sÀger Peter Augustsson VD för Saab Automobile, som har inbjudit Chalmers till ett möte för att markera vikten av att samarbetet nu vidgats till hela GM-koncernen.

– GM har sedan tidigare avtal med ett större antal universitet bĂ„de i USA och i Asien. Detta avtal med Chalmers Ă€r nu det första av sitt slag i Europa. Chalmers har med sin kunskap inom olika omrĂ„den samt med sin nĂ€rhet till Saab Automobile utmĂ€rkta möjligheter att genomföra forskningsuppdrag för GM och Saab, sĂ€ger Ian Lau.

Mer information:
Christer Nilsson Saab Automobile tel 0706-03 24 12
Folke Hjalmers Chalmers Telefon 031- 772 41 35,
Mobil 0705-915602

Presskontakt:

Mia Halleröd Palmgren

Telefon:

031-7723252

Mobil:

0721-513512