Miljöfrågorna har fått en mycket stark ställning i Göteborg. Krafter som medverkat till detta är forskningen på Chalmers, Göteborgs universitet och Onsala rymdobservatorium. På torsdagens miljökonferens kommer representanter från samtliga parter och berättar om spännande forskning på området. Särskilt för sin uppdragsgivare, konung Carl XVI Gustaf, visar dessutom gästprofessor Roland Scholz hur man i ett tvärsnitt av samhället, på alla plan kan jobba med miljön. Göran Lindahl är numera rådgivare åt FN:s ledare Kofi Annan och en stark kraft inom, vågar vi påstå, världens främsta miljöforskargrupp bestående av Chalmers, MIT i USA, ETH i Schweiz och Tokyos universitet i Japan. Han är en av konferensens talare och debattörer.

Dagen innan, den 21 november, delar Göteborgs stad för andra gången ut sitt internationella miljöpris. Det går i år till organisationerna KRAV för arbetet med märkning av ekologiskt producerade livsmedel samt till den globala organisationen FSC som verkar för ett ansvarsfullt brukande av skog. Därför är också den mat som bjuds på konferensen i största möjliga utsträckning ekologiskt producerad!

Intresserade journalister måste anmäla sig i förväg.
Anmälan görs snarast möjligt till Bodil Vesterlund, Chalmers, tel: 031-772 2548
eller via e-post: bodil.vesterlund@adm.chalmers.se.
Fototillfälle erbjuds vid kungens ankomst kl 10.25 i entrén vid Chalmers kårhus samt diskret under konferensen i hörsalen RunAn.

Presskontakt:

Mia Halleröd Palmgren

Telefon:

031-7723252

Mobil:

0721-513512