Organiska solceller är en lovande teknik, bland annat på grund
av fördelar som låg vikt och flexibilitet
Lovande teknikutveckling för billig energiproduktion
8 augusti, 2023 - Karlstads universitet
Det är landstinget, länsstyrelsen, universitetet, länsarbetsnämnden och försäkringskassan i Värmland samt Region Värmland som har diskuterat ihop sig kring bildandet av Cerut.
Det är många olika vetenskapliga discipliner som kan rymmas inom forskning kring regional utveckling, till exempel kulturgeografi, statsvetenskap, sociologi och
folkhälsovetenskap. Tanken är att forskningen vid Cerut ska bedrivas utifrån olika temaområden som bland annat innefattar regional utveckling, demokrati, folkhälsa och välfärd samt vård och rehabilitering.
Syftena med Cerut är bland annat att vidareutveckla forskningen om regional utveckling vid Karlstads universitet så att den hamnar vid den internationella forskningsfronten samt att skapa en arena och mötesplats för forskare och andra aktörer.
Cerut ska också sprida kunskap. Det ska ske bland annat genom populärvetenskapliga föreläsningar, interaktivitet genom till exempel Internet och publicering av forskningsrapporter i populär form. Till centret knyts flera doktorander och en informatör.
Olika aktiviteter med anknytning till forskning om regional utveckling har redan kommit igång. Det gäller bland annat ett stort EU-projekt inom Interreg som har en budget på sammanlagt 12 miljoner kronor. Projektet, som Cerut driver i samarbete med Jämställdhetscentrum vid Karlstads universitet och Östlandsforskningen i Norge, kommer att behandla gränsregionala frågor.
8 augusti, 2023 - Karlstads universitet
Organiska solceller är en lovande teknik, bland annat på grund
av fördelar som låg vikt och flexibilitet
13 juni, 2023 - Karlstads universitet
Har du frågor om till exempel kärlek och relationer, sömnsvårigheter, beteendeförändringar, solceller, barns rörelse och läsande, miljö och klimatpolitik kan du vända dig till de här forskarna på Karlstads universitet i sommar.
1 juni, 2023 - Karlstads universitet
Innovationsförmågan har minskat enligt den senaste mätningen av Svenskt innovationsindex där Centrum för tjänsteforskning (CTF) vid Karlstads universitet låtit tusentals kunder ranka innovationsgraden hos svenska företag, organisationer och myndigheter. Ikea anses som Sveriges mest innovativa företag, men Lyko är bäst på digitalisering vilket är en viktig faktor för upplevd innovationsförmåga. Detta är fjärde gången som […]
16 maj, 2023 - Karlstads universitet
Karlstads universitet har spelat en viktig roll i ett forskningsprojekt som har undersökt de negativa effekterna av moralisk stress bland intensivvårdssjuksköterskor under pandemin. Forskarna från Karlstads universitet och Region Värmland, tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet och Röda Korsets Högskola, har arbetat för att belysa olika aspekter av intensivvård under denna extraordinära tid och dra lärdomar för att främja en hållbar sjukvård i framtiden.