Nu utlyser Riksbankens Jubileumsfond (RJ) Ärets RJ Sabbatical, dÀr lektorer och professorer fÄr medel för att avsluta forskning och skriva vetenskapliga verk.

Med RJ Sabbatical fÄr tillsvidareanstÀllda lektorer och professorer inom humaniora och samhÀllsvetenskap möjlighet att avsluta sin forskning. Forskningstiden ska Àgnas Ät att slutföra lÄngt kommen forskning eller att skriva större verk eller synteser som har förutsÀttning att bli betraktade som vetenskapligt betydande. Stödet kan avse sÄvÀl ansökningar som ska resultera i enstaka tidskriftsartiklar som i monografier.

De ansökningar som gÀller en period som Àr lÀngre Àn sex mÄnader ska Àven innehÄlla en forskningsvistelse utomlands pÄ minst en mÄnad. För kortare forskningsperioder, pÄ upp till sex mÄnader, Àr forskningsvistelse utomlands inget krav men vÀl en merit. För att underlÀtta utlandsvistelser som Àr lÀngre Àn tre mÄnader erbjuder RJ stöd för att forskarnas familjer ska kunna följa med.

RJ Sabbatical har nu blivit en av stiftelsens Äterkommande utlysningar och har dÀrmed en fast beredningsgrupp.

Utlysningen

Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond (RJ) Àr en fristÄende stiftelse som har till ÀndamÄl att frÀmja och understödja humanistisk och samhÀllsvetenskaplig forskning.

Presskontakt:
Hanna Köllerström
Telefon:
08 506 26 435
Mobil:
0709 651608
Epost:
hanna.kollerstrom@rj.se