Sten Söderman, företagsekonomi
Hans forskning fokuserar pĂ„ tvĂ„ omrĂ„den: “Internationell affĂ€rsutveckling” med betoning pĂ„ Asien samt den s.k. “upplevelseindustrin”. Han har studerat hur man identifierar motiv, beskriver beslutsprocesser och entreprenörskap samt berĂ€knar effekter av (europeiska och frĂ€mst svenska) satsningar i snabbvĂ€xande ekonomier som de i Kina och Sydostasien.
I samarbete med forskare frĂ„n Kungl Tekniska Högskolan och Södertörns högskola driver han ett program för att stimulera gemensam forskning inom upplevelseindustrin och turism. SjĂ€lv Ă€r han i slutfasen pĂ„ ett “textbook”projekt inom just “sports management”, en del av upplevelseindustrin, som kommer att resultera i boken Fotboll och management.

Tom Britton, matematisk statistik med inriktning mot biostatistik och bioinformatik
Han forskar om sannolikhetsmodeller för olika fenomen inom medicin och biologi, samt statistiska analysmetoder för dessa modeller. Hans största forskningsomrÄde har hittills rört modeller för smittsamma sjukdomars utbredning i en befolkning, dÀr han bl a studerar effekter av mÀnniskors heterogeniteter pÄ en epidemis slutstorlek, och hur mÄnga och vilka som bör vaccineras för att undvika framtida utbrott. Inom biologin har Britton bl a samarbetat med botanister för att, baserat pÄ olika vÀxtarters gensekvenser, utveckla metoder som rekonstruerar vÀxternas evolutionÀra trÀd.

Marie Sandström, rÀttshistoria
Hennes forskning gĂ€ller huvudsakligen den juridiska metodlĂ€rans utveckling frĂ„n 1700-talet till nutid. Det gĂ€ller rĂ€ttens pĂ„gĂ„ende internationalisering, harmoniseringen av den europeiska privatrĂ€tten, kritiken av rĂ€ttspositivismen och den juridiska doktrinens roll i rĂ€ttskĂ€llelĂ€ran. För nĂ€rvarande Ă€r sĂ„r metodlĂ€rans förhĂ„llande till sociala faktorer – frĂ€mst kön och klass – i fokus för hennes forskning.

Presskontakt:

PresstjÀnsten

Telefon:

08-16 4090

Mobil: