– Universitetet skulle inte pĂ„ egen hand ha möjlighet att finansiera uppbyggandet av en ny utbildningslinje, detaljhandelsinjen, av det hĂ€r slaget med allt vad det innebĂ€r. Vi Ă€r dĂ€rför oerhört glada över att den hĂ€r stiftelsen kommit till stĂ„nd. Vi Ă€r ocksĂ„ nöjda med att det Ă€r vi som fĂ„r förtroendet att ta ansvaret för genomförandet. Stiftelsemedlen gör det möjligt för oss att delta i utvecklingen av denna unika spetsutbildning och att förlĂ€gga den till NorrtĂ€lje, sĂ€ger docent Birgitta Olsson som deltagit i förberedelserna frĂ„n Stockholms universitets sida.

Stiftarna, ICA Ahold AB, Coop Sverige AB, Statoil Detaljhandel AB, Roslagens Sparbanks Stiftelse för forskning och utbildning samt NorrtÀlje kommun bidrar med stiftarkapitalet pÄ 12,5 miljoner kronor. Stiftarna har tillsammans med Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet och Svensk Handel stÄtt för utvecklingen av utbildningslinjen. FrÄn NorrtÀlje kommun har VD Christer StighÀll deltagit. I arbetet deltar Àven HM, bÄde med pengar som huvudsponsor och i det praktiska förberedelsearbetet.

Stiftelsens gemensamma vision Àr att utveckla ett akademiskt utbildningsprogram med detalj-handelsprofil pÄ nordisk nivÄ, med mÄlsÀttning att inom tio Är vara bland de frÀmsta i Europa inom retailomrÄdet.

Utbildningen Àr förlagd till Campus Roslagen i NorrtÀlje och startar med den första kullen studenter redan till höstterminenn 2002.

För ytterligare information kontakta:
Birgitta Olsson, docent, Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet, tfn: 0706-60 77 89

Presskontakt:

PresstjÀnsten

Telefon:

08-16 4090

Mobil: