Kungl. Vetenskapsakademien inleder Nobelveckan med en presskonferens med Ärets Nobelpristagare i fysik och kemi samt ekonomipristagarna. I samband med detta ges Àven möjlighet att göra enskilda intervjuer med pristagarna.

Presskonferensen pÄ Vetenskapsakademien Àr en tradition sedan mÄnga Är tillbaka. De senaste tvÄ Ären har den dock haft ett digitalt format eftersom pristagarna inte kunde komma till Stockholm. Nu rÀknar vi med att kunna ha dem pÄ plats pÄ Vetenskapsakademien igen och kan dÀrmed erbjuda media ett unikt tillfÀlle att fÄ trÀffa dem och stÀlla frÄgor.

Det Ă€r 2022 Ă„rs pristagare till de priser som delas ut av Vetenskapsakademien som kommer att delta – fysik, kemi och ekonomi. I Ă„r handlar det om upptĂ€ckter om kvantmekanikens kraft men ocksĂ„ om hur molekyler kan byggas med hjĂ€lp av klickkemi och forskning som hjĂ€lper oss att förstĂ„ vilken roll banker spelar för ekonomin. Du kan lĂ€sa mer om priserna och pristagarna hĂ€r pĂ„ vĂ„r webbplats (se nedan).

Ange om du önskar göra enskilda intervjuer med nÄgon/nÄgra av pristagarna nÀr du anmÀler dig. Observera att intervjutiden Àr begrÀnsad och kommer att erbjudas i mÄn av tid. Du bör Àven meddela om du behöver plats för att filma med kamera pÄ stativ.

VĂ€lkommen!

Dag och tid: Onsdag 7 december
Presskonferens: 9.30-10.00
Enskilda intervjuer: 10.00-11.00
Plats: Sessionssalen, Kungl. Vetenskapsakademien, Lilla FrescativÀgen 4 A, Stockholm

FöranmÀlan Àr obligatorisk. Press-id eller enskild överenskommelse med pressansvarig krÀvs för att komma in.

HÀr anmÀler du dig till presskonferensen.

Eva Nevelius, pressansvarig vid Vetenskapsakademien
eva.nevelius@kva.se
070-878 67 63