De lärare som detta år får priset är professor Henrik Edelstam, Juridiska institutionen, universitetsadjunkt Alan McMillion, Engelska institutionen, universitetsadjunkt Stefan Möller, Institutionen för data- och systemvetenskap och universitetslektor Gunnel Skoog vid Zoologiska institutionen.

Prissumman på 20 000 kronor, som sätts in på resp. lärares institution, skall användas för att ge dessa lärare möjlighet att förkovra sig ytterligare inom sitt område.

Vandringspriset ”Årets utbildningsinstitution” har tilldelats Juridiska institutionen. Priset är en kängurustatyett där årets institution får en inskription, liksom på sockeln till den statyett som står utanför universitetsbiblioteket, även den en känguru.

Det är studenter, lärare och forskare som gett förslag till årets utbildningsinstitution och de individuella pedagogiska priserna.

Prisen delas ut vid årets promotions- och installationshögtidlighet i Blå Hallen i Stockholms stadshus fredag 27 september.

Närmare upplysningar om priserna lämnas av Katarina J Jonson, Enheten för pedagogisk utveckling, tfn 16 42 62, e-post katarina.j.jonsson@pu.su.se

Presskontakt:

Presstjänsten

Telefon:

08-16 4090

Mobil: