Den 17 oktober arrangeras AI-dagen i nya Science Park Towers i Jönköping. Årets tema är ”AI lokalt och på riktigt.” Forskare och specialister från de lokala storsatsningarna AFAIR och AI Readiness finns på plats för att matcha regionens företag och studenter med rätt kompetens. Ämnet är hett och eventet är slutsålt.

– Att vi har så stort tryck säger en del om hur stort intresset och behovet är. Vi har utformat dagen som en ”matchmaking” mellan företagen, högskolan och studenterna. Med AI-dagen vill vi skapa en mötesplats för det regionala näringslivet och matcha kompetenser och efterfrågan, säger Petrus Ekbladh som är affärsutvecklare med fokus på AI på Science Park.

För att kunna göra detta har Science Park kallat in forskningskompetens från Tekniska Högskolan vid Jönköping University och bland dem finns deltagare i forskningsprojektet AFAIR.

–AFAIR är en flervetenskaplig satsning på tillämpad AI, som har utvecklats i samarbete med industrin. Forskare från flera discipliner samarbetar med ledare och experter i näringslivet för att utveckla kunskap om hur man kan integrera datadriven AI i praktiken, på ett hållbart och konkurrenskraftigt sätt, berättar Anette Johansson, som är en av forskarna som föreläser under dagen:

–Vi kommer också att få ta del av praktiska exempel och berättelser från lokala företag och organisationer som har kommit en bit på väg på sin AI-resa, bland annat Husqvarna, Norditech, Sportanalys och Domstolsverket. Och så kommer vi att berätta om de möjligheter som finns att delta i olika forskningsprojekt samt vilka utbildningar som finns för de företag som vill stärka medarbetarnas AI-kompetens, fortsätter Anette Johansson.

AI-dagen anordnas av Science Park Jönköping och Jönköping University.

Vad: AI-dagen 2023

När: 18 oktober, kl. 12-17.

Var: Science Park Towers i Jönköping.

Jönköping University (JU) är en stiftelsehögskola med tydligt profilerad verksamhet som präglas av entreprenörsanda, internationalisering och samverkan med näringsliv och samhälle. Utbildning och forskning bedrivs inom de fyra fackhögskolorna Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan samt utbildning inom Jönköping University Enterprise. JU har cirka 12 000 registrerade studenter, 800 anställda och omsätter 1 000 mnkr.

Presskontakt:
Presstjänst
Telefon:
073- 910 17 53
Epost:
press@ju.se
Presskontakt:
Sophie Liljefall
Telefon:
+46 36-10 1816, 073/9100865
Epost:
sophie.liljefall@ju.se