Fram till nu har lex Sarah gÀllt dem som Àr verksamma inom omsorg om Àldre personer och personer med funktionshinder. FrÄn och med 1 juli utvidgas bestÀmmelserna till att ocksÄ gÀlla alla anstÀllda inom SiS och socialtjÀnsten.

Nya riktlinjer

Granskningsenheten inom SiS har tagit fram riktlinjer för myndigheten. Det Àr ocksÄ till granskningsenheten missförhÄllanden eller pÄtaglig risk för missförhÄllanden ska rapporteras. Lagen gÀller alla anstÀllda men ocksÄ uppdragstagare och praktikanter.

Syftet med lex Sarah Ă€r att verksamheten ska utvecklas och missförhĂ„llanden rĂ€ttas till. Det systematiska kvalitetsarbete som bedrivs inom SiS kommer att fortsĂ€tta – det Ă€r genom sĂ„dant förebyggande arbete man förhindrar att missförhĂ„llanden uppstĂ„r.

– Det finns inget syndabocks-tĂ€nkande kring detta med lex Sarah. Utan tanken Ă€r att anstĂ€llda ska vĂ„ga pĂ„peka det de uppfattar som missförhĂ„llanden. Det Ă€r sĂ„ vi kan bli bĂ€ttre, sĂ€ger Åsa HĂ„rd af Segerstad.

Rapporterna följs upp

Myndigheten har sedan tidigare interna regler och rutiner för att hantera missförhĂ„llanden som rapporteras. Det nya Ă€r att det hĂ€r arbetssĂ€ttet blir lagreglerat och det tycker Åsa HĂ„rd af Segerstad Ă€r bra. SiS kommer att följa upp rapporterna enligt lex Sarah i syfte att sĂ€kerstĂ€lla god kvalitet i verksamheten.

– Nu sker massiva informationsinsatser internt kring detta. All vĂ„r personal mĂ„ste kĂ€nna till vad som gĂ€ller och kĂ€nna sig trygga med hur de ska agera. Vi jobbar efter en plan hur vi ska sprida kunskapen, sĂ€ger Åsa HĂ„rd af Segerstad.

SiS blir skyldigt att utan dröjsmÄl dokumentera, utreda och avhjÀlpa eller att undanröja risker eller ett missförhÄllande. Om missförhÄllandet Àr allvarligt ska granskningsenheten snarast anmÀla det till Socialstyrelsen.

FrÄgor:
Åsa HĂ„rd af Segerstad, chefsjurist SiS
08-453 40 04, 070-561 30 71