Tomas Hammar, professor emeritus i invandringsforskning vid Stockholms universitet har utnĂ€mnts till hedersdoktor vid SamhĂ€llsvetenskapliga fakulteten i MĂŒnster i Tyskland för ”hans jĂ€mförande europeiska migrationsforskning, för konstruktivt arbete med migrationsteorier över Ă€mnesgrĂ€nser och för forskning med inriktning pĂ„ praktiska problemlösningar”. Hammars arbete har fĂ„tt avgörande betydelse för utvecklingen av den statsvetenskapliga analysen av migration, stĂ„r det vidare i motiveringen till hedersdoktoratet.

Att bli hedersdoktor i MĂŒnster Ă€r ovanligt och Hammar Ă€r den ende som blir det i Ă„r. En sĂ€rskild konferens för honom kommer ocksĂ„ att anordnas med anledning av detta och med inbjudna forskare.

Invandringsforskning Àr ett av profilomrÄdena vid Stockholms universitet och Tomas Hammar var Nordens förste professor i Àmnet. Som förestÄndare för Centrum för invandringsforskning (CEIFO) vid universitetet har han spelat en vÀsentlig roll för svensk invandrings- och integrationspolitik, en förebild i ett europeiskt perspektiv.

Presskontakt:

PresstjÀnsten

Telefon:

08-16 4090

Mobil: