Ungdomarna visade inga svĂ„righeter att orientera sig i det nya som företaget introducerade. Resultaten visar bland annat med vilken lĂ€tthet de tog av och pĂ„ sig den ”kostym” som företaget krĂ€vde. Ungdomarna beskriver upplevelser av att man konstruerat nĂ„got nytt tillsamman att de varit med om att ”bryta ny mark”. Genom MRF kom det globala och lokala nĂ€rmare varandra. Sammantaget visar resultaten att företagsetableringar i glesbygdssamhĂ€llen av Vilhelminas typ inte behöver misslyckas av skĂ€l som att den tillgĂ€ngliga arbetskraften inte hĂ„ller mĂ„ttet.

Undersökningen har genomförts med hjÀlp av kvalitativa och kvantitativa metoder. Förutom en enkÀt till de MRF anstÀllda har kvalitativa forskningsintervjuer genomförts med dessa samt mednyckelinformanter i kommunen.

Lena Dahlgren nÄs pÄ:
Tel: 090-786 77 15
E-post: lena.dahlgren@socw.umu.se

Lördagen den 8 december försvarar Lena Dahlgren, institutionen för socialt arbete, UmeÄ universitet sin doktorsavhandling med titeln: Vilhelmina och MRF Assistance. Mötet mellan ungdomar i glesbygd och ett modernt tjÀnsteföretag speglat i en klassisk tankefigur.
Disputationen Àger rum kl. 10.15 i Humanisthuset, hörsal F. Fakultetsopponent Àr Docent Hans Lindfors, Högskolan i BorÄs.

Presskontakt:

PresstjÀnsten

Telefon:

090-786 50 89

Mobil:

072-206 89 23