Blekinge Tekniska Högskola har fått resurser av Region Blekinge och Karlskrona kommun för en satsning på virtuell produktion. Den nya tekniken kommer att användas både inom forskning och utbildning men även inom den starkt framväxande digitala filmindustrin. Media är välkommen till en visning av den nya studion.

Satsningen på virtuell produktion kommer att innebära en unik displaymiljö med simulerings- och visualiseringsdatorer, LED-paneler, kamerateknik och robotik som kan stötta den pågående forskningen inom digital produktutveckling och utbildningar vid BTH men givetvis även att användas inom andra områden, bland annat inom den starkt framväxande semidigitala filmindustrin.

Tekniken låter skådespelare interagera med digitalt producerade miljöer i realtid i stället för att man använder ”green screens” där simulerade miljöer läggs på i efterhand.

Den nya studion kommer att utveckla filmnäringen i Blekinge – virtuella produktioner är framtidens sätt att producera film och tv på. Studion kommer förbättra regionens konkurrenskraft på såväl den nationella som internationella marknaden.

Media är välkommen till en visning av den nya filmstudion. Vid visningen medverkar BTH, Filmnod Blekinge samt företagare inom filmnäringen.

Dag: Måndag 5 december
Tid: Klockan 12:00
Plats: Vi träffas i BTH:s reception, hus A, Campus Karlskrona

För mer information kontakta professor Tobias Larsson, e-post: tobias.larsson@bth.se eller via telefon 0455-38 55 25.

 

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, har en tydlig profil; digitalisering och hållbarhet, som genomsyrar hela verksamheten.

Vårt uppdrag är att bidra till en hållbar samhällsutveckling genom högre utbildning, forskning och innovation. Vi bedriver utbildning och forskning inom områden där samhället har stora behov.

 

BTH startade 1989 och har idag drygt 6 500 studenter och 500 anställda. BTH är idag bland de sex bästa i världen inom programvaruteknik och hållbar utveckling.

BTH fick 1999 rätt att ge doktorsexamen inom teknik och vi bedriver idag forskarutbildning inom flera områden. Forskning utgör en tredjedel av vår verksamhet.

BTH har två campus i Blekinge: huvudcampus är Campus Karlskrona samt Campus Karlshamn. Båda ligger i vacker kustmiljö vid havet.

Besök oss gärna på www.bth.se

Presskontakt:

Margareta Ahlström

Telefon:

0455-38 50 91

Mobil: